Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald

Grootschalige logistiek in Zevenaar ipv Montferland betekent dat vanuit Montferland de grote locaties en hallen zeker ook gezien zullen worden, zij het buiten onze gemeentegrens en we dan als Montferland Geen enkele regie over of invloed op zullen hebben mbt landschappelijke inpassing, en type logistiek bedrijf dat zich vestigt.

Op 8 december werd het Raadsvoorstel Gebiedsuitwerking GMR en Food Valley behandeld in de gemeenteraad van Montferland. 

Waar en hoe willen we in Montferland ontwikkelen voor bedrijventerreinen, wonen en vrije tijd / recreatie en ontwikkeling. 

Na meerjarige voorbereiding door voorgaande Gemeenteraden en haar Colleges  en Regionale en Provinciale afstemming voor ontwikkelingen tbv de noodzakelijke  economische versterking van Montferland, koos de nieuwe coalitie er opeens voor om de ontwikkelingen stil te leggen en alles maar aan de buurgemeenten over te laten... een onverantwoorde keuze volgens de VVD fractie maar op basis van de verhoudingen in de Raad helaas weinig anders tegen te doen dan obv argumenten proberen hen van gedachten te laten veranderen...

Om de argumenten kracht bij te zetten en de noodzaak te onderstrepen dat het voorliggende raadsvoorstel niet het meest verstandige zou zijn werd er door de VVD fractie een motie (zie bijlage) voorbereid die bij behandeling van de Gebiedsuitwerking GMR het College opdraagt tevens terug te komen op de plannen om het toegekende Logistieke bedrijventerrein DOCKS2 aan Zevenaar 'weg te geven' en terug te keren op de eerder ingezette koers.

Samen met CDA en D66 is de motie ingediend en met steun van de fractie Schepers en LBM heeft de Raad de motie aangenomen en kan het College weer op de goede weg verder.