Astrid den Exter

‘’Voor u als volksvertegenwoordiger op te treden als vertrouwenspersoon in de gemeente Montferland is, naast mijn baan als docente, mijn ambitie.’’

De beginselverklaring van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) stelt vrijheid, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid, sociale gerechtigheid en de gelijkwaardigheid van alle mensen centraal. Dit zie ik als fundament van elke samenleving en het is voor mij de belangrijkste reden om voor de VVD te kiezen.

Het geven van tijd en mij inzetten voor anderen, geeft mij een goed gevoel. Het geeft me energie, het motiveert mij, het boeit mij.

Luisteren naar vragen, problemen en behoeften, die serieus nemen en het algemeen belang met inzet dienen, is hetgeen mij motiveert om politiek actief te zijn.

Het is dan wel handig om op die plaats waar onderwerpen worden bepaald en waar besluiten worden genomen actief te zijn en dat is de gemeenteraad. Het ligt voor de hand op gemeenteniveau te verdiepen in de beleidsgebieden onderwijs, wonen en werken.

In de functie van docente Nederlands lees ik veel en dat is een voordeel omdat een raadslid veel dossiers/ stukken moet doornemen. Ik geef met zeer veel plezier les aan onder- en bovenbouwklassen in het voortgezet onderwijs (h/v) en zet mij in om tot goede resultaten en het welbevinden van leerlingen te komen. De rol en de positie van gemeenteraadslid brengt een vergelijkbare aanpak voor de inwoners van Montferland met zich mee.

Naast mijn deskundigheid in het onderwijs, heb ik de opleiding tot web-redacteur afgerond en heb ik trainingen gevolgd op het gebied van zorg, jeugd en gezin, problemen in buurten en migrantenproblematiek. Verder ben ik actief in Montferland spreekt en ben ik secretaris van Didam op Stelten.

Als kandidaat-gemeenteraadslid voor de liberale volkspartij VVD geloof ik in mogelijkheden.

Stem daarom op 16 maart 2022 op kandidaat 6 op de lijst van VVD Montferland.