Henk Tomas

In het dagelijkse leven:

Woonachtig te Didam, weduwnaar (2015) en vader van twee kinderen, jongen (49j) en meisje (47j), die dubbel gehandicapt is. Gedurende 39 jaar werkzaam geweest op de research/ octrooiafdeling bij Akzo Nobel en voorgangers. Na mijn pensionering in 2007 ZZP-er geworden op octrooi- en merkengebied en eigenaar van een wijnhandel. In 2019 definitief met pensioen gegaan.

Van 1993 – 2017 bestuurslid van KansPlus, oudervereniging van mensen met een verstandelijke beperking. Thans nog bestuurslid verwantenraad dagactiviteiten Zozijn. Van 1996 – 2013 deel uit gemaakt van de WVG, WMO en Sociale Raad van de gemeente Didam en een tiental jaren bestuurslid geweest van de PGB-budgethouders vereniging Naar Keuze.

Medeoprichter van de Oudheidkundige Vereniging en Historisch Archeologische stichting (HAS) en nog steeds actief met de geschiedenis en archeologie van Didam en Omstreken en lid van de Klankbordgroep woningeigenaren “Duurzame Bloemenbuurt”.

Al jaren actief lid van de Stichting Senioren Kontakt waar wekelijks een partijtje biljart gespeeld wordt

Politieke loopbaan:

In de zeventiger jaren medeoprichter van de VVD-afdeling Didam en de afgelopen vier jaar fractievolger van de VVD. Thans wederom kandidaat raadslid voor de VVD.

Motivatie:

Mensen moeten in een prettige en veilige omgeving kunnen wonen en werken en daarbij hun eigen keuzes maken. Mensen die dat niet kunnen, verdienen respect, zorg en ondersteuning. Daarbij is het van belang dat de gemeentelijke en landelijke overheid ten dienste staan van deze mensen om eenzaamheid tegen te gaan en mensen de mogelijkheid bieden zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen.

Thema's:  

Met name het gehandicapten-, jeugd- en bejaardenbeleid. Op deze gebieden dient de menselijke maat voorop te staan. Preventie is een essentieel onderdeel van dit beleid om mensen niet afhankelijk te laten worden.

In de afgelopen raadsperiode zou een visie op het bejaardenbeleid door het gemeentebestuur geformuleerd worden. Deze visie moet er zo snel mogelijk komen.