Willem Cornelissen

Ik geloof sterk in zelf invulling geven aan je leven en niet de omstandigheden laten bepalen waar je terechtkomt. Hierbij kan de overheid helpen, maar hooguit door je een duwtje in de juiste richting te geven. Dit vanuit een liberaal hart en op basis van liberale uitgangspunten. Het geloof in de kracht en de verantwoordelijkheid van ieder mens en van de samenleving.

 

Politiek heeft altijd mijn belangstelling gehad en ik wil daar binnen de gemeente Montferland een verdere bijdrage aan leveren. Na vier jaar als fractievolger actief geweest te zijn geweest, hoop ik deze bijdrage voort te kunnen zetten in de rol van raadslid. Als vader van twee dochters, is er een sterke wens om voor hen ook een omgeving achter te laten waar zij zich zelfstandig kunnen ontplooien. Vanuit het perspectief van een gezin is het daarom van belang dat er goed onderwijs wordt aangeboden en verenigingen de ruimte wordt geboden om zichzelf zelfstandig te ontplooien. Werkzaam zijnde als project manager heb ik geleerd duidelijk te zijn en verbinding te maken met iedereen. Alleen zo kunnen we naar een gezamenlijk resultaat toewerken. 

Mijn speerpunten zijn: iedereen aan het werk, goed onderwijs aansluitend op de behoeften van de regionale arbeidsmarkt, een gemeente die ondernemers stimuleert en faciliteert en waar jongeren graag willen wonen en werken. Hiervoor is een degelijk financieel beleid een belangrijke voorwaarde. Enerzijds om het huidige voorzieningenniveau te handhaven en anderzijds om onze toekomstdromen te kunnen realiseren.