Jos Berntsen

Oswaldusstraat 20

7038 CK Zeddam

tel. 06 20 00 55 05

e-mail: jjam.berntsen@hetnet.nl



Politieke loopbaan:

2014-2018 Raadscommissielid Ruimte & Financiën gemeente Montferland.

2018-2020 Raadscommissielid / VVD vertegenwoordiger in de Beeld- en Oordeelsvormende raad

2020-heden Raadslid 

Motivatie:

Ik vind het belangrijk dat mensen fijn, prettig en veilig kunnen wonen en werken in de gemeente Montferland. Ik merk dit aan mijzelf én de VVD staat hiervoor. Mensen moeten ook hun eigen keuzes kunnen maken en verantwoordelijkheid durven nemen. Ook moeten ondernemers, groot en klein, gewoon aan de slag kunnen zonder een overvloed aan regels, hoge lasten en bijhorende stapels papierwerk. Meer ruimte voor mensen die willen ondernemen. 


Thema's:  

  • Toerisme;
  • Bedrijfsleven (groot, MKB en ZZP);
  • Milieu;


In het dagelijkse leven:

Woonachtig in Zeddam, gehuwd met Marijke, samen 2 kinderen, Jilly 19 jaar en Iwan 17 jaar.


Samen met Marijke zelfstandig ondernemer, Dongelmans Chocolaterie & Banketbakkerij, in Zeddam én werkzaam bij een Omgevingsdienst Achterhoek als Toezichthouder Milieu.

Iedereen heeft een band met de plaats en omgeving waar hij of zij woont. Deze plaats en omgeving moet veilig en prettig zijn om in te werken en te wonen. Ik merk dit aan mezelf. De gemeente Montferland dient te blijven werken aan een nog veiliger en prettiger gemeente waar het fijn is om te werken en te wonen. Ik streef ernaar om de gemeente Montferland mooier te maken, twee keer zo mooi dan het al is. Ik heb mij daarom kandidaat gesteld voor de VVD-Montferland.

De leefbaarheid van onze dorpen en het platteland is van groot belang. Denk aan voldoende huizen, of het nu koop of huur is. Dus willen we verder aan de slag met de woningmarkt. En met het klimaat, want we willen een schone wereld doorgeven aan volgende generaties. We werken aan goede en veilige wegen zodat je naar huis, naar je werk en naar familie kunt. Denk ook aan het openhouden van winkels en horeca. Lokaal inkopen van onder andere streekproducten zullen we veel meer moeten gaan stimuleren. Daarnaast moet er veel meer ruimte zijn voor het ondernemen in recreatie en toerisme.

Ook verdient het midden- en kleinbedrijf waaronder de boerenbedrijven veel meer aandacht dan zij nu krijgen. Er dient een verdienmodel te komen voor boeren die investeren in het ontwikkelen en beheren van ons buitengebied en de natuur. Ik kom zelf uit een ondernemersgezin en wil bijdragen aan een beter lokaal ondernemersklimaat. Ondernemers moeten gewoon weer aan de slag kunnen zonder een overvloed aan regels, hoge lasten en stapels papierwerk. Meer ruimte voor mensen die willen ondernemen is belangrijk. Ik wil hier ontzettend graag aan bijdragen.

Verder vind ik het erg belangrijk dat de gemeentelijke belastingen, zoals de OZB voor woningen en bedrijven niet verder worden verhoogd om als sluitpost te dienen. Dit kan mijns inziens door overbodige regels af te schaffen zonder dat een goede dienstverlening in het gedrang komt.

Je kunt op de VVD vertrouwen als je op de VVD stemt. Wij zijn een lokale, stabiele, betrouwbare partij met optimistische mensen die een nog mooier Montferland willen maken. Op 14-15-16 maart 2022 kunt u zelf daar zelf weer aan bijdragen door op mij te stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen. De VVD-Montferland is uw keuze meer dan waard.