VVD bezoekt waterlicht, virtuele overstroming bij Westervoort

Zichtbaar onder de indruk over de gevolgen van een eventuele dijkdoorbraak aanschouwde VVD-lijsttrekker voor het Waterschap Rijn en IJssel, Berend Jan Bussink, het virtuele kunstwerk van Daan Roosegaarde.

Westervoort - “Fascinerend hoe de kunstenaar met laserlicht een virtuele overstroming heeft gecreëerd”, zegt Berend Jan Bussink terwijl hij van de Pleidijk naar beneden naar de hoogwatergeul bij Westervoort wandelt. De wereldvermaarde kunstenaar Daan Roosegaarde heeft in opdracht van het Waterschap Rijn en IJssel een lasershow gerealiseerd, waarbij bezoekers de indruk krijgen dat het gebied onder water staat. De bedoeling van het kunstproject is aandacht te vragen voor het belang van het werk van de waterschappen en de burgers te motiveren op 18 maart te gaan stemmen.

“We hebben kundige bestuurders nodig, die vooral aandacht besteden aan de veiligheid van ons land”, vervolgt Berend Jan. “In dit gebied zijn we bovendien op het gebied van de veiligheid afhankelijk van Duitsland. Het wordt beschermd door dijkring 48. Deze dijkring ligt voor de helft op Duitse bodem.”

Om de veiligheid te kunnen garanderen, betekent dat er moet worden geïnvesteerd in dijken. “Dat betekent dat we een zorgvuldig financieel beleid nodig hebben”, zegt Berend Jan. “De VVD vindt dat het waterschap zich op haar kerntaken moet richten. Alleen zo kunnen we zorg dragen voor een veilig Nederland én lage waterschapsbelastingen.”

Door: Annemieke Meiborg
@AnnemiekMeiborg