Maik Steenkamp

Contactgegevens:

De Esdoorn 43

6941 ZJ Didam


Mobiel: 06-51702539

E-mail: politiek@maiksteenkamp.nl

2018-heden Raadslid (fractievoorzitter) 

Motivatie:
Ik vind het belangrijk dat mensen vrij kunnen zijn in hun doen en laten en daarin eigen keuzes mogen maken. Deze kans van vrijheid moeten we pakken, allemaal ons steentje bijdragen aan de economie en samenleving.

Daarnaast moeten jongeren meer betrokken worden bij het creëren van toekomstplannen van kernen en voorzieningen. Deze generatie zal over een aantal jaren wel het bestuurlijke hart in het verenigingsleven zijn van de kern.

We blijven zoeken naar mogelijkheden voor een nieuwe zwemvoorziening in Didam, maar wel op een financieel verantwoorde wijze!

We moeten nu eenmaal realiseren dat elke generatie een steeds bredere horizon heeft, en daar moeten we rekening mee houden met besluitvorming voor de toekomst!

Thema’s:
• Economie (MKB, ZZP)
• Mobiliteit en bereikbaarheid
• Sport
• Verenigingsleven
• Voorzieningen

In het dagelijks leven:
Samenwonend in Didam

Als ondernemer actief in de sportwereld als trainer/coach/analist, en daarnaast leverancier een aantal sportmerken binnen de fietsbranche.

Daarnaast actief in het verenigingsleven. Sinds 2009 zwemtrainer bij triathlonvereniging Triathliem en een aantal jaren bestuurslid geweest. Actief geweest binnen de hernieuwde opstart van Wijkplatform de Ziep die nu weer actief de wijk vertegenwoordigt. Als actief zwemmer nog lid van ZPCM in 's Heerenberg. 

Lokale tradities moet je koesteren en in stand houden. Naast lid van Schutterij St. Martinus Greffelkamp, loop ik ook mee binnen het keurkorps.

Zelf ben ik ook nog actief in de sportief. Inmiddels heb ik 9x een Ironman gefinisht (3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,2 km hardlopen) en daarnaast heb ik 6x een Marathon gefinisht.